نوعی دیگر از آسانسور که امروز میخواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم اسانسور کششی است. شاید با شنیدن نام آن با خود بگویید خب مشخص است ، استفاده از یک سیم و کشش کابین آسانسور توسط آن یک اسانسور کششی را شامل خواهد شد.
دقیقاً همینطور است استفاده از موتور ، فلکه هرزگرد و چند سیم بکسل (بستگی به ارتفاع و قدرت آسانسور است) تشکیل شده است. این نوع آسانسور همانند دیگر آسانسور ها برای جابه‌جایی بار ، افراد و … در راستای عمودی کاربرد دارد.

ساختار آسانسور کششی


به صورت کلی آسانسور ها باید توسط یک نیرو به سمت بالا کشید شوند تا بتوانند به راحتی وزن خود و سرنشینان با بار را تحمل کنند و حمل کنند ، در این نوع آسانسور یا آسانبر از نیروی سیم بکسل که از جنس فولاد تشکیل شده که یک سر آن به کابین آسانسور و سر دیگر آن در یک جعبه که اصطلاحاً فلکه کششی نام دارد متصل است.

تامین نیروی محرکه آسانسور کششی

موتور آسانسور کششی
نیروی محرکه آن توسط اصطحکاک میان فلکه کششی و سیم بکسل آسانسور صورت می‌گیرد. از طرفی یک گیربکس و تامین نیروی آن توسط الکتروموتور انجام می‌شود.
در قسمت بعدی استفاده از فلکه آسانسور در قسمت گیربکس سبب شده است تا نیرو محرکه در امتداد قائم برای جا به جایی فراهم شود و در نهایت آسانسور شروع به حرکت کند.

تعادل آسانسور کششی

استفاده از وزنه هایی از جنس عمدتاً بتن ، برای ایجاد تعادل در حرکت راستای قائم ضروری است ، در صورت کلی با استفاده از چند سیم بکسل از جنس فولاد وزنه ها را در انتهای کابین آسانسور کششی وصل میکنند که وظیفه حفظ کردن سیستم تعلیق آسانسور را بر عهده دارد.

سرعت آسانسور کششی

یکی از بزرگ ترین مشکلات و یا اصلی ترین موضوعاتی که قبل از راه اندازی آسانسور به خصوص در سازه هایی با ارتفاع و طبقات زیاد که نیاز به سرعت برای جابه‌جایی می‌باشد بررسی می‌شود میزان مسافت طی شده در راستای عمود یا قائم توسط آسانسور است.
به طور کلی آسانسور کششی در 3 حالت سرعت می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد:

1- سرعت هوشمند


در این روش با استفاده از تکنولوژی و به
کارگیری موتور آسانسور مناسب با طبقات و ارتفاع ساختمان برج و یا سازه ، شما می‌توانید به صورت اتوماتیک از سیستم و قدرت موتور استفاده کنید ، به این صورت که مثلاً یک مسافر برای رفت به طبقه 10 بدون توقف از آخرین سرعت و قدرت موتور و سیستم با توجه به برنامه ای که به آن داده شده است استفاده می‌کند و سرعت کابین و حرکت در راستای افق به ازای هر طبقه که گذرانده می‌شود به صورت افزایشی خواهد بود.
در حالت دیگر سرعت هوشمند ممکن است مسافران در طبقات مختلف سوار آسانسور شوند و یا از آسانسور خارج شوند ، در این صورت سیستم سرعت با توجه به طبقات هدف که از قبل توسط کاربر و مسافر مشخص می‌شود کابین و آسانسور را به سرعت مورد نظر می‌رساند و به صورت خودکار بخش مشخصی از قدرت موتور را استفاده میکند.

2- سرعت نیم متر بر ثانیه (کم ترین سرعت)

در حالت سرعت نیم متر برثانیه بدون به کارگیری سیستم هوشمند سرعت آسانسور به صورت افزایشی خواهد بود و با توجه به این که هر ثانیه نیم متر باید جابه جا شود سیستم و موتور آن توسط متخصص برق آسانسور برنامه ریزی می‌شود.
در این حالت خبری از سیستم هوشمند سرعت نیست که به آسانسور و مسافران کمک کند تا در سریع ترین حالت ممکن به طبقات دلخواه خود برسند. کاربرد آن معمولا در ساختمان هایی با تعداد طبقات کم و یا سازه هایی با ارتفاع کم می‌باشد.

3- سرعت یک متر برثانیه (بیشترین سرعت)

در حالت سرعت یک متر برثانیه آسانسور کششی همانن
د کم ترین سرعت از سیستم هوشمند در سیستم آن استفاده نمی‌شود و در هر حالت آسانسور سعی میکند با توجه به نیرو و سیستمی که برای آن طراحی شده است به این سرعت در ثانیه برسد.
اما گاهاً دیده شده است سیستم سرعت آسانسور کششی به دو قسمت تک سرعته(AC1) و دو سرعته(AC2) و یا هوشمند(VVVF) طبقه بندی میکنند که هر سه حالت را در بالا خدمت شما توضیح دادیم.

مزایای آسانسور کششی


اصلی ترین موارد در هنگام ساخت و خرید آسانسور ارزان بودن قیمت اسانسور و در عین حال بالا بودن ایمنی و کیفیت از سوی خریداران است ، که از لحاظ ارزان بودن این آسانسور یکی از بهترین گذینه ها می‌باشد که می‌توانید به عنوان یک آسانسور مطمئن هم از آن استفاده کنید.
با پیشرفت تکنولوژی و ساخت سیستم های هشدار دیگر نیاز نیست نگران پاره شدن و یا پوسیده شدن سیم بکسل ها باشیم ، سیستم های هشدار به صورت خودکار آسانسور را از حرکت باز میدارند و به سیستم آسانسور اجازه جا به جایی بین طبقات را نمی‌دهند.
اما مهم ترین مورد که برخی از مدیران ساختمان و برج هایی که از اسانسور کششی استفاده میکنند و به آن توجه نمی‌کنند سرویس دوره ای آسانسور کششی است ، چرا که اگر شما از سرویس دوره ای استفاده نکنید ممکن است سیستم هشدار آسانسور شما به دلیل مشکلات فنی از کار افتاده باشد و در صورت بروز مشکلات اصلی و خطرناک به درستی کار نکند وسبب بروز حادثه شود.
یکی دیگر از مزایایی این نوع آسانسور نسبت به نوع هیدرولیکی سرعت جا به جایی است که باعث می‌شود مسافران سریع تر به مقصد برسند و معمولا به دلیل سرعت بالا از نوع کششی در ساختمان های متوسط و بلند استفاده می‌شود.
مصرف انرژی بسیار کم تر و در نتیجه در بلند مدت بابت خرابی قطعات آسانسور هزینه کم تری پرداخت خواهید کرد در آسانسور هیدرولیکی این موضوع بلعکس اتفاق می‌افتد خرابی قطعات نسبت به آسانسور کششی بیشتر است اما سرویس دوره ای ماهانه نیاز ندارد در نوع هیدرولیکی، اما باید سرویس آسانسور کششی خود را ماهانه داشته باشید و آن را فراموش نکنید.

برای درخواست سرویس کار آسانسور کششی در سرتاسر ایران میتوانید با مشاورین گروه یاران در تماس باشید.

021-88624549

معایب آسانسور کششی


در صورت قطع برق در هنگام استفاده از آسانسور کششی خارج کردن مسافران و افرادی که در داخل کابین هستند کار راحتی نمی‌باشد و برای خارج کردن افراد باید فردی که دارای تجربه و دانش باشد این کار را انجام بدهد.
طراحی چاه آسانسور باید فضای بسیار زیادی را داشته باشد و ارتفاع آن بیشتر است به دلیل داشتن وزنه هایی از جنس بتن در انتهای کابین برای ایجاد تعادل چاهک آسانسور باید ارتفاع بیشتری را از اولین طبقه ساختمان شما داشته باشد.
هزینه راه اندازی آسانسور کششی بسیار بیشتر از نمونه های دیگر آسانسور ها است ، برای مثال در هزینه راه اندازی آسانسور هیدرولیکی تقریباً نصف کششی است اما قطعات به کار برده شده در آن گران تر می‌باشد و هزینه خرید آن بالا تر است در صورتی که در آسانسور کششی هزینه خرید آن با توجه به قطعات به کاربرده شده آن قدر زیاد نیست.

سرویس آسانسور کششی


به دلیل حساسیت در قطعات و همچنین نیازمند بودن این نوع آسانسور به بازدید مدام حداقل نیاز است در ماه یک بار توسط کارشناس و متخصص سرویس کار آسانسور بررسی شود، که سبب ایجاد حادثه و سقوط نشود.
دلیل سرویس دوره ای ماهانه آسانسور کششی این است که با توجه به استفاده از سیم بکسل و فلکه هرزگرد در این نوع آسانسور و این که ممکن است سیم بکسل به مرور زمان و یا در صورت بروز مشکل در سیستم جا به جایی دچار پارگی و یا پوسیدگی شود نیاز است هر ماه یک بار مورد بررسی قرار بگیرد.

تعمیرات آسانسور کششی


آسانسور کششیتعمیرات قطعات و راه اندازی مجدد آسانسو کششی توسط شرکت های متخصص و مطرح در ایران صورت میگیرد اما گاهاً دیده شده است برخی از افراد که دانش و تجربه کافی در زمینه تعمیرات آن ندارند تعمیرات بر روی این نوع آسانسور انجام دادند که در نهایت موجب خرابی مجدد و یا در برخی موارد دچار حادثه آسانسور شده است.
پس برای تعمیرات آسانسور باید با یک تیم متخصص در ارتباط باشید که تجربه کافی در این زمینه داشته باشند و همکاری با یک شرکت به نام مانند آسانسور یاران به شما این ضمانت و اطمینان خاطر را خواهد داد و دیگر نیازی به نگرانی در این زمینه نمی‌باشد.

برای تعمیر انواع اسانسور کششی در سرتاسر ایران می‌توانید با مشاورین گروه یاران در ارتباط باشید.

021-88624549

قیمت آسانسور کششی


باتوجه به نوسان های شدید بازار در قطعات و انواع متعلقات یک آسانسور کششی و همچنین نوع انتخابی قطعات توسط شما که تاثیر مستقیم بر قیمت آسانسور دارد امکان درج قیمت در سایت وجود ندارد و تمامی قیمت ها به صورت لحظه ای است ، اما برای استعلام قیمت آسانسور کششی می‌توانید با مشاورین گروه تولیدی یاران در تماس باشید.